ISU 2 REMAJA PARAH KENA KON JPJ: INI CERITA DI SEBALIKNYA YANG ANDA TAK TAHU!

Portal Perkongsian Tips, Maklumat, Info Semasa dan Berita Terkini.

Close

ISU 2 REMAJA PARAH KENA KON JPJ: INI CERITA DI SEBALIKNYA YANG ANDA TAK TAHU!

Info dan Berita ini dibawakan oleh InfoDalamTalian.Blogspot.Com


PJ - 2 remaja parah bilamana motosikal mereka merempuh dua kereta, dipercayai dibaling dengan lampu mata arah (beacon) oleh anggota JPH yang membuat sekatan jalan di Plaza Tol Taman Medan semalam.

Kejadian yang berlaku pada jam 9 malam itu, kedua-dua mangsa yang berusia 15 tahun itu dikatakan cuba mengelak sekatan jalan dengan melalui lorong tunai Plaza Tol sebelum motosikal terbabas dan melanggar dua kereta yang sedang diperiksa.

Mangsa parah di bahagian kepala akibat kemalangan dan dikejarkan segera ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Dakwa bapa mangsa, anggota JPJ sengaja membaling objek berkenaan.  [BACA DI SINI]


Cerita versi 'cerita kedai kopi' mula tersebar di media sosial kononnya anggota JPJ pada masa ini cuba menutup kes dengan memutarbelit cerita asal.

Menurut sumber yang tidak dikenali ini mendakwa, anggota JPJ terbabit membaling beacon kepada sebuah kereta yang cuba lari dari sekatan jalan raya. Namun, beacon tersebut mengenai penunggang motosikal yang tiada kena mengena dengan kejadian.

Gambar bawah diambil oleh orang ramai di tempat kejadian.
foto DTR


Namun, tampil pula seorang saksi kejadian yang mendakwa penunggang motosikal terbabit cuba merempuh sekatan jalan sehingga nyaris melanggar anggota JPJ yang berusia 51 tahun.

Jika bukan kerana jeritan saksi, besar kemungkinan anggota JPJ tersebut dotdotdot...

Saksi juga menjelaskan, akibat terkejut dengan insiden itu, anggota JPJ berkenaan membaling kon secara spontan. - My Media Hub
KLIK "LIKE" Untuk Menyatakan Sokongan Anda Kepada Adik Muhammad Firdaus