Punca Dijangkiti H1N1: Sharifah Aini Kongsi Pengalaman Buat Iktibar Untuk Semua!

Portal Perkongsian Tips, Maklumat, Info Semasa dan Berita Terkini.

Close

Punca Dijangkiti H1N1: Sharifah Aini Kongsi Pengalaman Buat Iktibar Untuk Semua!
Info dan Berita ini dibawakan oleh InfoDalamTalian.Blogspot.Com


AsSalam Keluarga FB yang diRindui – diKasihi &
diRahmati ALLAH hingga akhir hayat….Selamat bertemu kembali.
SILA SHARE: Apabila kita terlalu menjaga hati orang dan lupakan apa yang perlu kita laku kan untuk diri kita….takut untuk berterus terang konon nanti kita akan mengecil kan hati orang lain dan dikatakan Sombong…Saya dan anda berhak memberi tahu tetamu anda supaya tidak datang kemajlis anda dan kerumah anda jika mereka dijangkiti kuman yang boleh merebak……apa yang berlaku di rumah saya ingin saya kongsi bersama anda supaya menjadi pengajaran dan lebih berhati2…Baca lah tulisan ini dengan dada yang lapang dan jangan berburuk sangka dengan saya.
Hari ini saya kembali untuk berkongsi pengalaman selama 5 bulan. Saya tidak langsung duduk di hadapan computer saya kerana saya terlantar sakit dan hanya dikelilingi oleh ahli keluarga dan sahabat2 yang paling rapat.
Surau di rumah saya sentiasa dimanafaat kan dengan majlis ilmu – Solat Jemaah – Majlis membaca alQuraan dan khatam selama 3 malam berturut-turut dari bermacam macam sekolah anak2 Tahfiz…pendek kan cerita surau itu digunakan dengan sebaik nya.
Disini bermula bila majlis khatam alQuraan 3 malam diadakan…Bila kawan yang kita jemput membawa kawan2 mereka yang saya tidak kenal kerana ingin bertemu Sharifah Aini…. wanita yang saya tidak kenali ini batuk dengan teruk di depan muka saya dan dia memeluk saya & mencium pipi saya…di malam pertama..dalam hati saya berdetik, siaplah ubat batuk…
Malam esok wanita ini datang lagi dan bunyi batuk nya menakut kan juga semakin teruk & dia peluk saya lagi…malam ketiga bunyi batuk nya menakut kan lagi dia masuk ke dapur dan memeluk saya….setiap kali dia memeluk saya….tangan saya berpeluh…dan dia tidak segan berjalan bebas di rumah saya…memeluk bibik2 saya…hanya selepas itu saya difaham kan dia baru balik bercuti dari China & Hong Kong.….juga malam kedua dan ketiga majlis bacaan & khatam alQuraan saya dah mula dengar batuk dari anak-anak Tahfiz yang saya tidak dengar di malam pertama………Sepatut nya saya memberitahu Wanita yang batuk itu jangan datang lagi ke rumah saya di malam kedua dan ketiga…..Tunggu saja lepas baik sakit dan dia tidak batuk lagi….sila lah datang.
Di tahun 2012 saya diuji ALLAH dengan penyakit Jangkitan kuman di paru-paru…saya berada di hospital selama sebulan dan hospital menjadi rumah no 2 saya… Keluar masuk hospital….saya masih belum sihat sepenuh nya…baru 90% sembuh.Malam lepas majlis seperti biasa kami sekeluarga mengemas dapur – Surau dan tapi saya dah mula demam panas – batuk dan sengal satu badan…Bibik saya sudah demam dan begitu cepat tak boleh bangun langsung…adik saya batuk dan demam – kami satu rumah pergi ke hospital di malam yang sama menjalani ujian darah malam tu juga……..Kami diberitahu kami semua dijangkiti H1N1 – INFLUANZA & PNEUMONIA ( Radang Paru-Paru) selepas itu saya pula terlantar di hospital selama 28 hari dan duduk di bilik yang diasing kan dengan pesakit yang lain.
Saudara yang diRahmati ALLAH….berhati2 bila membuat majlis di rumah….kita tak tahu siapa yang masuk ke rumah kita…terutama nya yang ada anak2 kecil dan ramai ahli keluarga di rumah…lagi satu, kegemaran Memeluk dan bercium pipi orang yang kita tidak kenali sebenar nya tidak digalak kan…kerana kita tidak tahu sejarah kesihatan peribadi mereka. Wallahi bukan niat saya untuk menghina…tapi lebih kepada sifat berhati-hati….Alhamdulillah walaupun saya redho dengan apa yang berlaku tapi saya mahu anda semua lebih berhati2.
Salam Santun Erat Silaturahim Wa Ukhuwah Fillah & Salam Teramat Sayang Untuk Adik-Adik Kak Pah dan Semua Anak-Anak Ummie Sharifah yang dikasihi di FB ini.
Jazakumullahu khayran.  - Facebook Sharifah Aini
KLIK "LIKE" Untuk Menyatakan Sokongan Anda Kepada Adik Muhammad Firdaus